Afdrukken

Mindfulness is het met opzet en bewust ergens je aandacht bij houden. Met je volledige aandacht zijn bij wat je aan het doen bent op dit moment. En mindfulness betekent dan dat je ook nog vriendelijk aanwezig bent in het moment. Zonder oordeel. Dat klinkt heel simpel en makkelijk, (en dat is het eigenlijk ook), maar het blijkt echter toch lastiger te zijn dan je denkt. Want we weten allemaal hoe snel we afgeleid worden. Of handelen op de automatische piloot in plaats van bewust, zoals de keer dat je je niet herinnerde een gedeelte van de weg te hebben geregeden, of waar je je autosleutels hebt gelaten of tijdens een gesprek met iemand stiekem het boodschappenlijstje doornemen in je hoofd. Er zijn legio voorbeelden te bedenken dat je niet mindful bent in de hectiek van de dag en onze aandacht elders is, of we zijn wel met onze aandacht in het hier en nu, maar niet zo vriendelijk. Mindful zijn vraagt oefening.

De 8-weekse mindfulness training is een effectieve methode voor mensen die willen leren omgaan met stress, negatieve of angstige gedachten en gevoelens, piekeren, pijn, slaapproblemen, vermoeidheid en burn-out klachten. Mindfulness wordt ook wel een mentale conditietraining genoemd. Je leert de automatische piloot uit te zetten zodat je meer in het hier en nu leeft en meer bewuste keuzes maakt. Mindfulness reikt handvatten aan voor meer balans in je leven, ook bij moeilijke en stressvolle ervaringen. Je leert je eigen patronen te herkennen en hier iets mee te doen als je wilt. Het is een combinatie van oosterse meditatietechnieken en westerse psychologische kennis en praktisch toepasbaar in het dagelijks leven.

Heb jij wel eens last van:

Dan is een mindfulness training misschien wat voor jou.

Wil jij ook...:

Wat leer je tijdens de training?

Mindfulness is een combinatie van oosterse meditatietechnieken en westerse psychologische kennis en praktisch toepasbaar in het dagelijks leven. Het leert je de automatische piloot uit te zetten zodat je meer bewust kan leven in het hier en nu. Bewust en opmerkzaam leven. Door aandachttraining kan je de spiraal van automatische gedachten over jezelf, het piekeren of de gevoelens van onrust en spanning doorbreken.  

Hoe ziet de 8-weekse MBSR  training er uit?

De MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur, gegeven door Anne Marie Preusting. Op deze avonden leer je om bewuster en zonder oordelen in het leven te staan. We werken in een groep van maximaal 8 personen. Deze dag is op een zaterdag en inclusief lunch. Je ontvangt een werkboek en geluidsbestanden, zodat je de theorie nog eens kan nalezen en thuis oefen je je geest om helderder, stabiel en veerkrachtig te worden. En ook vriendelijker en minder reactief.

Huiswerk:
Mindfulness kan je alleen leren door er dagelijks mee bezig te zijn. De training vraagt een tijdsinvestering van ongeveer 45 - 60 minuten per dag, 6 dagen per week.
Doel:
Verminderen van psychische en lichamelijke klachten, zoals stress en spanningsklachten. Beter leren ontspannen. Verbeteren van energie en zelfvertrouwen, en beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen.  

Praktische Informatie

Avondcursus: Locatie Mind Your Heart, Amsterdamsestraatweg 542, 3553 EN Utrecht

Interesse? 

Je kan je on-line aanmelden via het aanmeldingsformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0f 06-41038305. Na de aanmelding volgt een (telefonisch) kennismakingsgesprek. Voor de training begint heeft iedere deelnemer een (telefonisch) kennismakingsgesprek. Daarin krijg je meer informatie over de training, kan je vragen stellen en wordt in onderling overleg gekeken of de training geschikt is. 

Kosten
de kosten bedragen € 450,00 inclusief BTW voor particulieren en € 550,00 exclusief BTW wanneer je werkgever of verzekeringsmaatschappij betaalt. Dit is inclusief werkmap en audiobestanden.

Vergoedingen MBSR:
Onder bepaalde voorwaarden wordt de MBSR training vergoed vanuit de Basisverzekering. Via de aanvullende verzekering van veel verzekeraars zijn de voorwaarden ruimer. Klik hier voor een overzicht per verzekeraar die te vinden is op de Zorgwijzer.

Vergoedingen MBSR:
Onder bepaalde voorwaarden wordt de MBSR training vergoed vanuit de Basisverzekering. Via de aanvullende verzekering van veel verzekeraars zijn de voorwaarden ruimer. Klik hier voor een overzicht per verzekeraar die te vinden is op de Zorgwijzer.

Aanmelden, meer informatie:
Voor meer informatie en je aanmelden kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wie
Mijn naam is Anne Marie Preusting, de drijvende kracht achter Mind Your Heart Training & Coaching. Naast therapeut, coach en trainer ben ik momenteel categorie 2 Mindfulness trainer en aangesloten bij de VMBN, de beroepsvereniging voor mindfulness trainers in Nederland en België. Naast diverse opleidingen gevolgd te hebben op het gebied van training en coaching (op beide gebieden internationaal gecertificeerd), heb ik 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als leidinggevende en 9 jaar als docent. En als partner van mijn man en moeder van onze 3 pubers sta ik midden in het leven en weet als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn om mindfulle dagen te hebben. Wil je horen of het klikt? Bel me gerust!