Afdrukken

Steeds meer mensen krijgen de diagnose ADHD of ADD. En steeds meer mensen hebben niet de diagnose, maar herkennen zich in de problematiek en symptomen. En er zijn al genoeg instanties die dat vooral als een probleem zien.

Bij Mind Your Heart kijken we juist naar de mogelijkheden.

Herken jij symptomen van ADHD of ADD? Of heb je iemand in je omgeving die AHD of ADD heeft? Wil je leren effectiever om te gaan met ADHD en ADD? 

Mind Your Heart is dé plek daarvoor!

Wil je weten hoe? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Je kunt ook bij ons terecht voor andere problemen die vaak samengaan met ADHD en ADD, zoals: 

In gemiddeld 10 sessies (of 5 of 15) leer je beter te functioneren. Je leert hoe je met informatie omgaat en hoe je dit zelf kunt sturen. Hierdoor kan je beter keuzes maken en tot actie komen met een beter resultaat. 

Mensen met  ADHD en ADD herkennen zich vaak in: rusteloosheid, snel afgeleid zijn, veel denken en/of voelen, slechte concentratie en impulsiviteit. Dit leidt tot onder-presteren op school, het werk, in relaties en andere verbanden. 

Daarnaast kunnen energieverlies en burn-outachtige klachten, verslavingsgevoeligheid, de worsteling en haat-liefdeverhouding met structuur, zelfwaardering en (zelf)medicatie bijverschijnselen worden.

Hier heel hard tegen vechten en hier heel hard aan werken, brengt vaak geen verandering. De kans is groot dat je hoofd alleen maar voller wordt, je gefrustreerd en overbelast raakt.

Bij Mind Your Heart kijken we voorbij gedrag en beperkende overtuigingen en emoties die in de weg zitten. Zij zijn slechts een uiting, een reactie op je omgeving, op je systeem van herkomst en je ouders, op jezelf en op het leven. ADHD gedrag diagnosticeren op identiteitsniveau slaat negens op. Je bent meer dan je gedrag: je bent geen ADHD, je hebt ADHD. 

En dat is meteen het goede nieuws! 

We gaan onderzoeken wat jouw gebruiksaanwijzing is. Wat geeft je energie, wat versterkt je en wat beperkt je? En hoe kan je zorgen dat je versterkende overtuigingen ontwikkelt, verbinding en vertrouwen. Opdat je met plezier kan doen wat je wilt doen. Opdat je je kan voelen zoals je je wilt voelen.

Hoe zou het voelen als je er helemaal mag zijn met alles wat er is, met al je mooie eigenschappen én met al je minder mooie eigenschappen. Hoe zou het zijn weer effectief en zelfstandig je eigen keuzes te kunnen maken. 

 

Door de verbinding van hoofd, hart en lijf te herstellen, door inzicht en acceptatie van wie je bent en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen, door daarin je eigen plek kennen én te nemen kan je het leven weer ten volle leven.  

In vrijheid. Los van vastliggende patronen, ideeën en gedachten. 

Je kan het verleden niet ontkennen en de toekomst niet vrijwaren van problemen, maar je kan wél leren hoe je beter kan omgaan met de minder leuke dingen in het leven. 

Door coaching kan je een eind maken aan de vicieuze cirkel en succesvoller functioneren.

Coaching en training op verandering, maar niet door aanpassen en wel door het vinden van je eigen weg. Zodat je gedrag en je emoties weer gaan passen bij wie jij bent. Zodat er weer ruimte komt. Voor jouw talenten en mogelijkheden. Zodat je je weer kan richten op wat je wilt bereiken en op wat je wél kan, in plaats van wat er niet kan.

Ik heb de afgelopen jaren al veel mooie mensen met AD(H)D of AD(H)D-gerelateerde klachten mogen ontmoeten die hun eigen talenten hebben leren waarderen, hun zwakheden leerden onderkennen en hun klachten konden verminderen en succesvol functioneren. Van probleem naar oplossing, van binding naar verbinding, van onrust naar rust, van alleen naar samen en van bang / onzeker naar vertrouwen.

Wat je water geeft dat groeit. En als ik ‘druk zijn’ dusdanig kan ontwikkelen dat ik er een professional in word, kan ik dan ook ‘rust en balans’ ontwikkelen en daar een professional in worden?!   

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij begeleiden mensen individueel met personal coaching, coaching-on-the-job en training. 

 

De ADHD voorbij.