Afdrukken

Voor wie? 

Heb je ADHD of ADD of herken je jezelf in deze symptomen. Of heb je kinderen met AD(H)D en ben je op zoek naar verandering?  Misschien heb je al lang geleden de diagnose gekregen en misschien ben je er op latere leeftijd achter gekomen. Dit kan een opluchting zijn, veel verklaren, maar hoe nu verder? 

Wat betekent dat je AD(H)D hebt? En wat heeft dat voor je ontwikkeling, je levensverhaal betekend? Hoe “doe” jij je AD(H)D? En wat heb je nodig om beter te functioneren of  “gelukkiger” in het leven te staan?

Mensen met AD(H)D herkennen zich vaak in rusteloosheid, veel denken en/of voelen, snel afgeleid zijn, slechte concentratie en impulsiviteit. Dit kan weer leiden tot een burn-out, energieverlies, gebrek aan vertrouwen of een laag zelfbeeld, verslavingsgevoeligheid, onderpresteren op school, het werk, in relaties en andere verbanden. 

Hier heel hard tegen vechten en heel hard aan werken, of  je aan te passen, brengt vaak geen verandering. De kans is zelfs groot dat je hoofd alleen maar voller wordt en je gefrustreerd en overbelast raakt. 

De reguliere zorg gaat er van uit dat ADHD en ADD een stoornis is en behandelt met medicatie en cognitieve therapie. Kortom het probleem staat centraal en hoe kan ik leren plannen en structuur en overzicht aanbrengen; hoe pas ik me aan?

Door AD(H)D als een stoornis te zien is er echter weinig uitdaging om te kijken hoe iemand zelf kan veranderen. Hoe zou het zijn als je verder zou kijken dan een ziektebeeld? Zeg maar Voorbij de AD(H)D

Wil je een erkende diagnose? Neem dan contact op met een psychiater. Mind Your Heart doet zelf geen diagnostiek.

Hoe dan wél?! 

Bij Mind Your Heart krijg je maatwerk coaching en is gericht op effectiviteit, zelfredzaamheid en blijvende verandering. Geen enkel mens is namelijk hetzelfde en zo bestaat er ook geen standaard AD(HD)-er.

De focus ligt niet zo zeer op het probleem, want focus op problemen leidt immers lang niet altijd tot een oplossing. 

Wij gaan uitzoeken hoe AD(H)D voor jou persoonlijk werkt: hoe belemmert het je in het bereiken van je doelen en hoe kan het juist vóór je gaan werken. En welk deel van je gedrag is ‘echt’ van jou en welk deel is aangeleerd, is in de loop der tijd aanpassingsgedrag geworden? Door wie of wat word jij gestuurd?

We gaan kijken specifiek naar welk deel van je communicatie aangestuurd wordt door je verstand en welk deel door je gevoel en hoe de balans is tussen hoofd, gevoel en lichaam. Hoe kan daar meer balans in gebracht worden en hoe kunnen eigen processen beïnvloed worden. 

Door de coaching leer je snel beter te functioneren met AD(H)D.

Wat kan coaching je nog meer opleveren? 

En zoals ieder mens verschillend is, zo is ook elke begeleiding anders. Standaardoplossingen bestaan niet zoals er ook geen standaard mensen bestaan.

Persoonlijke begeleiding

Als je iemand met ADHD in een kooitje stopt van regels, structuur en regelmaat waar hij zich ongelukkig voelt, waar hij absoluut niet wil zijn en waar hij zich constant moet aanpassen, dan is de kans groot dat hij zich dood vliegt tegen de tralies. Of juist wegkwijnt in een hoekje. De uitdaging is te vinden waar deze vogel wél gelukkig van wordt! En gewoon zichzelf mag en kan zijn.

Voor de één ligt de oplossing op het gebied van vaardigheden.

En voor e ander eerder op het gebied rond emoties, zelfvertrouwen en opgebouwde mentale bagage. En voor een derde gaan we aan de slag met negatieve overtuigingen. 

Of we gaan werken met spiegels, omdat je wellicht een overlevingsstrategie hebt ontwikkeld waardoor je een deel van jezelf bent kwijtgeraakt. En dat zorgt dan weer voor gevoelens van onvrede, eenzaamheid en verlangen. Verlangen om gezien te worden.

Daarom beginnen we altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waar je kan vertellen wat maakt dat je begeleiding zoekt en we gaan samen kijken waar jouw behoefte ligt, wat je nodig hebt en hoe we dat kunnen realiseren. Dit is de voorlopige basis van het coaching traject.  

Soms kan 1 consult al voldoende inzicht geven dat dit voldoende is. Soms zijn 3 consulten voldoende. En soms is er ook wat meer tijd nodig en duurt het langer voordat een traject afgesloten wordt. Ook kan het handig zijn een workshop of training te combineren met coaching.

ADHD & Werk: coaching-on-the-job

Over het algemeen kan gezegd worden dat volwassenen met onbehandelde AD(H)D regelmatig problemen tegenkomen op het werk. Begeleiding voor de mensen met ADHD of ADD op het werk is mogelijk. Maar ook voor werkgevers en collega’s. Als je meer wil weten over de mogelijkheden van coaching-on-the-job, begeleiding, voorlichting etc  neem dan contact op via het contactformulier. 

Voor de algemene voorwaarden klik hier.